Se det på nettet

To dage, én nat

To dage, én nat (stream/optag) (7,4 IMDB). Skal kollegerne nyde en lille bonus i anlednng af Sandras fyring? Eller skal Sandra beholde arbejdet mens de mister den lille bonus? Et interessant spørgsmål i disse post-X-factor tider.

Et lille, tæt drama med den underskønne Marion Cotillard i hovedrollen. Keder man sig under det vedkommende socialrealistiske drama, kan man altid øve sig i at charmere hende på fransk "Mais bien sur, nous sommes grand au Danemark [ler overgivent og mandigt på fransk]... Mais, je vous trouve trés charmant mme Cotillard [gør noget charmerende med øjenbrynene]" etc. etc.

Bortom bergen

Bortom bergen (stream/optag) (7,6 IMDB). Vandt guldpalmerne i Cannes for bedste manuskript.

Prøven

Prøven (stream/optag) (7,4 IMDB). Du udsættes for ulykke og uretfærdighed. Skal du nu forsøge at kæmpe dig tilbage ved korruption og snusket adfærd? Fremragende skuespiller og en Cannes-palme til instruktøren.

Pans labyrint

Pans labyrint (stream/optag) (8,2 IMDB). I et krigshærget Spanien møder en pige en faun. Sadistisk, men smuk og spændende film.

I tv fordi instruktøren, Guillermo del Toro, lige har vundet en Oscar med The Shape of Water og filmselskabet derfor nedsætter prisen på tv-transmittering af instruktøren gamle hit. Så flere bliver vækket, går i biografen og betaler.

Men Pans labyrint er faktisk rigtig god.

Italiensk for Begyndere

Italiensk for Begyndere (stream/optag) (7,1 IMDB). En varm irsk/dansk romantisk komedie med almindelige mennesker. Filmen vandt en sølvbjørn i Berlin og fik næsten en million danskere i biografen for en halv generation siden.

Safety not guaranteed

 Safety not guaranteed (stream/optag) (7,0 IMDB). Sød romantisk komedie med hende den pæne fra Parks and Recreation.

Killing them softly

Killing them softly (stream/optag) (6,2 IMDB). Brad Pitt er lejemorder.

Idioterne

Idioterne (stream/optag) (6,9 IMDB) er en løssluppen komedie af Lars von Trier. Med lidt tragedie spændt på bagsmækken. Som jeg husker den var den Riget-morsom i første og anden akt hvorefter den faldt lidt klicheagtigt sammen i tredje akt.

Depressive mennesker med skrækkelige forældre har to typiske måder at reagere på. Cleese eller Kafka. Sjov eller depressiv. Jeg kan klart bedst lide den sjove Trier og jeg husker Idioterne som mestendels sjov.

DR advarer om at der er pornografiske optrin i filmen.

Krigen

Krigen (stream/optag) (7,1 IMDB). Filmens mest sympatiske person er formentlig skyld i filmens værste optrin. Modsat typiske Hollywood-film.

Man kan altid skylle efter med Jockos 13-minutters beretning fra hans elendige krigsoplevelse.

En forårsdag i Helvede, Moon Rider

En forårsdag i Helvede (stream/optag) (7,7 IMDB). Cykelløb er modbydeligt hårdt, men så kan man se på mænd, der lider.

Moon Rider - kør til du dør (stream/optag) (6,6 IMDB). 35 år senere og i farver. Det er stadig et puklearbejde.

Jagten

Jagten (stream/optag) (8,3 IMDB). En af Thomas Vinterbergs bedste film. Med en fortrinlig Mads Mikkelsen i hovedrollen. Et drama, der ikke er glat.

Der Untergang

Der Untergang (stream/optag) (8,2 IMDB). Velskrevet, velspillet og uhyggeligt drama om Hitlers sidste dage i bunkeren i Berlin.

Filmen er elementært spændende og grum.

Men også nyttig fordi stammehadet stadig vinder og vi mestendels er moralsk svage og ideologisk rettroende.

Livsens ondskab

Livsens ondskab (stream/optag) (7,9 IMDB) er vist en komedie, men den er dog også fælt tragisk. Forfatteren, Gustav Wied, begik selv selvmord for at slippe for yderligere livskedsomhed.

Ded kan sandeligen gå ien skidt - på både den iene og den anden Maade.

Det gyldne kompas

Det gyldne kompas (stream/optag) (6,1 IMDB). Kulørt, men kun delvis vellykket børneunderholdning baseret på Philip Pullmans bog.

The Ghost Writer

The Ghost Writer (stream/optag) (7,2 IMDB). Politisk thriller af Roman Polanski. Tidligere minister skal have skrevet memoirer. Men det er dødsensfarligt for journalisten, der får jobbet.

Bliver man optændt af traileren (kan ses på IMDB) kan man trygt se hele filmen.

Det som ingen ved

Det som ingen ved (stream/optag) (6,8 IMDB). Endnu en politisk thriller med noget konspiration inde over. Men på nordisk.

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron

En duva satt på en gren och funderade på tillvaron (stream/optag) (7,0 IMDB). Nok en mørk Roy Andersson-komedie. Livet er en komedie, der udspiller sig som en tragedie. Hovedpersonerne er omrejsende sælgere af spøg&skæmt-artikler.

Ken Folletts Jordens søjler

Ken Folletts Jordens søjler (stream/optag) (8,1 IMDB). Af ene eller anden grund får næsten alle tv-serier mere end 8/10 på IMDB. Der må være fans til skidtet.

Vandringsmanden

Vandringsmanden (stream/optag) (8,1 IMDB). Den 2 timer og 35 minutter lange russiske sci-fi film Stalker er 80% vrøvl.

Men den er fantastisk. OCD,  religion, nihilisme, samfundskritik, sci-fi i en stor, stillestående pærevælling.

Vidunderligt fotograferet og musikken er også i særklasse.

Til en afveksling kan du ikke optage med TV4ever.

Men du kan optage med Clipconverter og et par andre værktøjer.

Vil den hurtigere og sikrere TV4ever på et tidspunkt optage fra Youtube?

Jep.

Når vi når 100.000 ugentlige brugere eller så.

Don Jon

Don Jon (stream/optag) (6,6 IMDB). Don Jon er en rigtig Don Juan, der til beskuerens glæde kan gafle alle de labre damer. Men kan han nu også elske rigtigt? Tjo, den ender vist godt. Splittet anmelderstand i Danmark.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.