Se det på nettet

Homeland sæson 7

Homeland sæson 7 (se/optag) (8,4 IMDB). Claire er flyttet til Washington D.C. i jagten på nye eventyr.

The Vietnam War

The Vietnam war (norsk) og The vietnam War (svensk) (9,2 på IMDB). Fantastisk tv-serie af Ken Burns og Lynn Novick. Handler også om et stærkt polariseret samfund.

Under fire øjne

Under fire øjne (se/optag) (8,0 IMDB). Ældre britiske kulturpersonligheder interviewes af en ældre britisk professor i en hel time uden gimicks eller afbrydelser. TV som i gamle dage.

Safety not guaranteed

 Safety not guaranteed (se/optag) (7,0 IMDB). Sød romantisk komedie med hende den pæne fra Parks and Recreation.

Dokumania: Min film om Scientology

Dokumania: Min film om Scientology (se/optag) (6,7 IMDB). Ved den store rumkejser Xenu! Den altid nysgerrige og intelligente Louis Theroux kigger nærmere på Scientology. Men når man filmer ned i gak-gak afgrunden filmer den tilbage. Ret morsom og alligevel trist film, hvor aggressive Scientologer sværmer storlyvende om filmholdet.

Kan minde en om, at personlig integritet er noget af det vigtigste i denne verden.

Der er i øvrigt mere Louis Theroux på NRK.

Cornelias kärlek

Cornelias kärlek (se/optag) (7,4 IMDB). Rumænerne lever i et korrupt samfund hvilket der kan komme ætsende onde film ud af. Denne vandt Guldbjørnen.

En verden udenfor (The Shawshank Redemption)

En verden udenfor (The Shawshank Redemption) (se/optag) (9,3 IMDB). Verdens bedste film! Nummer 1 på IMDBs Top 250-liste!

En udmærket film om en uskyldig mand, der går så gruelig meget ondt igennem i to timer og 8 minutter. For derefter at blive (spoiler! spoiler!) belønnet med Paradis.

En udmærket film, men ikke videre børnevenlig. Det er virkelig to timers grum, sadistisk, non-stop ydmygelse.

Hvor siger verdens største filmdatabase så at det er verdens bedste film? Tjo, det skyldes både at den er god, kristen og sadistisk. Men også at The Godfather- og The Dark Knight-fans kæmpede så hårdt om førstepladsen på IMDB Top 250, at den gik til En verdens udenfor (nærmere forklaringer og spoilers i massevis).

Og nu er den altså din for altid i 720p hvis du klikker på den og trykker Optag (i TV4ever).

Dame, konge, es, spion (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)

Dame, Konge, Es, Spion (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) (se/optag) (7,1 IMDB). John Le Carrés klassiske spionroman med George Smiley som efterretningsagenten, der skal finde muldvarpen i den britiske efterretningstjeneste. Der er gode skuespillere, indviklet plot og glade anmeldere. Men den er uegnet for børn og - til dels - folk, der forventer sig kulørt James Bond-ramasjang.

Dame, konge, es, spion er en meget langsom og grundig affære.

Den er formentlig kommet på tilbud fordi Gary Oldman for tiden spiller Winston Churchill i biograferne.

Flip & Flop - Mission: Umulig

Flip & Flop - Mission: Umulig (se/optag) (6,6 IMDB). Da jeg var barn købte jeg med fornøjelse Flip&Flop tegneserier (brugt) for mine lommepenge. Det have et par gode følger.

Jeg lærte mig selv at tegne mænd med store næser, bidske hunde, elefanter og krokodiller og uhyrer ved at lægge madpapir over tegningerne.

Jeg kom også tæt på at få en komplet samling af første danske serie. Men jeg fik aldrig fat i to af de sjældne albums. Og det har nok været medvirkende til at jeg siden aldrig har samlet på noget fysisk (jeg har en del komplette digitale samlinger, fx. SKAM, Matador og masser af andre film, tv-serier og bøger). Men skidt med det. Tegneserier skal være i umulig god stand for at være penge værd og mine har været det meste af boligblokken igennem i sin tid.

Jeg lærte at der er forskel på gode og dårlige historier. Flip&Flop er sjovt tegnet. Men efterhånden som jeg begyndte at læse bedre historier, syntes jeg at Flip&Flop-historierne haltede mere og mere. Til sidst fandt kun Mission modgift i Pestlandia og Gak Gak Gade 13 (ikke Flip og Flop, men samme tegner) nåde for mine øjne.

Og nu er der en computeranimeret film. Jeg kommer ikke selv til at se den eller udsætte mine børn for den. Filmen er ikke god. Men nostalgikerne på DRs hjemmeside, Facebook (tsk tsk), er dog tilfredse.

Mexico's Most Wanted

Mexico's Most Wanted (se/optag) (6,4 IMDB). Kulørt Mexicansk historie om en maskeret sanger, der også røver banker. Formentlig af gode og rørstrømske grunde.

En festlig uge på ARTE

Paul Verhoeven, Master of Provocation (se/optag). Den uartige og livsglade dreng på snart 80 år taler om sine vidunderligt provokerende film. Selv de dårlige film er underholdende.

Cult Film Locations (se/optag). Vi ser hvor Harry Potter, Ringenes Herre, Tiger på spring, drage i skjul og Amelie blev optaget.

Robot monster (se/optag). Vildt dårlig kultfilm. En af verdens værste film.

Dr. Goldfoot and the Girl Bombs (se/optag). James Bond-parodi med italiensk tale og tysk tekst. En af verdens dårligste film.

Mange flere rædsomme film (se/optag). Brrr.

Landet hvor prostituerede ikke eksisterer (se/optag). Sverige.

Landet hvor folk bliver afhængige OxyContin (se/optag). USA.

 

 

 

Bryllupskaos

Bryllupskaos (se/optag) (7,0 IMDB). Der er lette og ofte vederkvægende grin i stereotyper: jyder-københavnere, mænd-kvinder, ateister-troende. Nogle gange er grinene også lidt forbudte:  danskere-arabere, danskere-franskmænd, franskmænd-arabere, franskmænd-jøder, franskmænd-asiater.

I Bryllupskaos kan alle større etniske grupper i Frankrig mødes med (sjove, måske korrekte) fordomme og ende i en velbelyst, didaktisk og lykkelig slutning, der giver håb for samfundet og menneskeheden. En slutning hvor alle figurer - og de fleste tilskuere - har lært deres lektie, set forbi stereotyper og nydt skuespillernes skønhed og arbejdsfrihed.

Fast-paced and well-acted family comedy siger at etnisk forviklingskomedie har sin egen genre i Frankrig og at Bryllupskaos er en strålende og seværdig film.

Humørforladte Martin fra Sverige er vred på filmen. Hvilket vel også taler til filmens fordel.

Stereotyp-humor er en let genre, ligesom "Sej panser, der går dine egne veje og er ligeglad med hvad chefen siger" er en let genre. Men derfor behøver film i genren ikke at være dårlige.

Bare lette anretninger.

Traitors

Traitors (se/optag) (6,4 IMDB). Marokkanske pig-punk-bands er interessante. Narkosmugling er interessant. Havde filmen bare kunne holde dampen oppe mod slutningen, ville den have været rigtig seværdig.

Melodi Grand Prix/Melodifestivalen 2018

Det hedder Melodi Grand Prix i Danmark og i Norge. Svenskerne kalder det for Melodifestivalen.

Alle steder drejer det sig om at klæde sig ud, skrive en letforståelig tekst og så blæse den ud, så folk overvældes og henrives.

Sound of noise

Sound of noise (se/optag) (7,3 IMDB). Svensk komedie om en bande trommegale svenskere, der terroriserer lokalsamfundet med deres ustoppelige rytmeglæde.

Mediterranea

Mediterranea (se/optag) (6,5 IMDB). Lykkeriddere tager fra Afrika til Europa i søgen efter bedre liv. Det får de ikke.

Tusen ganger god natt

Tusen ganger god natt (se/optag) (7,1 IMDB). To dygtige (og pæne) skuespillere, Juliette Binoche og Nicolai Coster-Waldau, futter rundt i en velfotograferet blanding af internationalt dram og familiedrama. Nok kun for fanst af skuespillerne.

Fortiden

Fortiden (se/optag) (7,8 IMDB). Trekantsdrama. Smukke aktører. Anmelderrost. Men to mand og en kvinde.

Your sister's sister

Your sister's sister (se/optag) (6,7 IMDB). Trekantsdrama. Men det er en komedie, alle aktører er smukke og det er to (smukke) kvinder og én mand. Så det går nok.

Amour

Amour (se/optag) (7,9 IMDB). Gammel kærlighed ruster ikke, men det gør kroppene og instruktør Michael Haneke er altid mand for at spænde tommelskruen.

De danske anmeldere var begejstrede.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.