Se det på nettet

Kapringen

Kapringen (stream/optag) (7,2 IMDB). Danske søfolk tages som gidsler af somaliske pirater. Hvordan redder man dem?

Kapringen vandt både Bodil'er og Robert'er (de danske Oscars) i 2012 for bedste film og bedste mandlige hovedrolle.

Raketten

Raketten (stream/optag) (7,3 IMDB). Landsbyen siger at han bringer uheld. Men så laver han noget stort, farligt (og konstruktivt) med raketbrændstof.

En velfotograferet og uhyggelig børnefilm der vandt et ton priser.

Man kan som altid se forfilmen på IMDB.

 

What Maisie knew

What Maisie knew (stream/optag) (7,5 IMDB). Skilsmissebarn. Men det er i New York og Julienne Moore, Alexander Skarsgård og Steve Coogan.

Sommeren '92

Sommeren '92 (stream/optag) (7,0 IMDB). Danmark havde egentlig ikke kunnet kvalificere sig til at komme med i EM i fodbold 1992. Men så kom de med på et afbud. Og vandt hele turneringen.

Det var en stor dag og kan minde en om at der er masser af talent i verdensklasse, der bare lige mangler en portion held for at kunne vise hvad de kan.

Det kender vi også på TV4ever.net. Vi har udviklet en af verdens bedste tv-optagere. Men af uvisse grunde har vores kun 13.000 ugentlige danske brugere mens nærmeste konkurrent har 4 millioner ugentlige brugere på verdensplan. Selvom den - fx. - ikke kan optage Sommeren '92 og levere det store EM-sus.

Den blå planet

Den blå planet (stream/optag) (9,3 IMDB). Alle raske drenges superhelt, Sir David Attenborough, tager rundt på havene og fortæller begejstret om alle de fantastiske dyr der lever i og omkring det.

Bemærk at dette er Den Blå Planet II fra 2017 og at den får 9,3 på IMDB.

Deeyah Khan: I møte med fienden

Deeyah Khan: I møte med fienden (stream/optag) (7,7 IMDB). Der er noget særligt sejt over fornuftige, velsituerede mennesker, der risikerer en hel del elendighed ved at opsøge ekstremister på deres hjemmebane for at få sig en voksen samtale med dem.

Homosekuelle Stephen Fry efterlod sine mange millioner kroner og komfortable tilværelse for at tage til Uganda for at høre nærmere til landets Dræb alle homoseksuelle-politik.

Vantro Jamie Walters tog på besøg hos Jihadi-naboerne (en af dem slog en masse uskyldige fodgængere ihjel).

Reggie Yates og Stacey Dooley besøger nærmest hvem som helst, bare de er farlige og/eller snæversynede. Selv Top Gear var i Alabama.

Og her tager ikke-hvide Deeyah Khan på besøg hos racister og nazister for at finde ud af hvad de tror på og hvorfor.

Det kræver klart mod ud over hvad den gennemsnitlige tv-seer besidder og gør os alle klogere på forskellige raseribomber.

Deeyah klarer det i øvrigt strålende og viser hvordan selv forhærdede nazister begynder at tage imod fornuft, når de udsættes for venlighed, intelligens, integritet og hvad Deeyah/verden ellers har at byde på af gode ting.

OJ Simpson: Made in America

OJ Simpson: Made in America (stream/optag) (9,0 IMDB). En af verdens bedste dokumentarfilm. Om en talentfuld mands langsomme succes og pludselige styrt fra tinderne.

Vandt en Oscar for bedste dokumentar og 50 andre priser.

Concert fra Piazza del Duomo: Tjakovskis klaverkoncert nummer 1 og udstilllingsbilleder

Concert fra Piazza del Duomo: Tjakovskis klaverkoncert nummer 1 og udstilllingsbilleder (stream/optag). Herlig musik med sammenbidte mænd. Selve koncerten begynder 6 minutter inde.

Doctor Who sæson 8, 9 og 10

Doctor Who sæson 8, 9 og 10 (stream/optag) (8,7 IMDB). Ca. 40 timers eventyr med den gode doktor og hans nydelige assistent.

Som de fleste andre tv-serier er den stort arbejde med lille afkast, men får - som alle andre tv-serier - 8 eller bedre på IMDB. Ligesom med Sherlock er der dog et par guldkorn midt i alt det trivielle.

Scener ur ett äktenskap

Scener ur ett äktenskap (stream/optag) (8,5 IMDB). Han er lidt selvoptaget. Hun er lidt neurotisk. Og så braser det.

SVT fejrer Bergmans 100 år med en klassiker der i sin tid lagde gaderne øde.

Dame, konge, es, spion (Tinker, Tailor, Soldier, Spy)

Dame, Konge, Es, Spion (Tinker, Tailor, Soldier, Spy) (stream/optag) (7,1 IMDB). John Le Carrés klassiske spionroman med George Smiley som efterretningsagenten, der skal finde muldvarpen i den britiske efterretningstjeneste. Der er gode skuespillere, indviklet plot og glade anmeldere. Men den er uegnet for børn og - til dels - folk, der forventer sig kulørt James Bond-ramasjang.

Dame, konge, es, spion er en meget langsom og grundig affære.

Elvira Madigan

 Elvira Madigan (stream/optag) (7,5 IMDB). Det er sommer. De er unge, smukke og forelskede. Han er svensk Løjtnant. Hun er dansk linedanserinde. Det hele er smukt fotograferet og Mozart spiller.

Set med nutidsøjne er den meget langsom og uskyldig.

Uegnet for kyniske/skuffede voksne.

Når vinden rejser sig

Når vinden rejser sig (stream/optag) (7,8 IMDB). Hayao Miyazakis (宮崎 駿) sidste storfilm. Om udviklingen af et krigsfly i det halvgamle Japan.

Ikke så stort et hit som Totoro, Monoke og Chihiro. Men stadig noget for Ghibli-nyderne.

Beasts of the Southern Wild (Hushpuppy)

Beasts of the Southern Wild (Hushpuppy) (stream/optag) (7,3 IMDB). En 6-årig pige i de amerikanske sydstaters landlige slum går rundt mellem fantasi og virkelighed og skal lære at begå sig i en unødigt hård verden indrettet af en ukvik forældregeneration.

Det lyder lidt som Ronja Røverdatter.

Anmelderne var ved at gå udaf deres gode skind af lykke.

Men der var også folk der forblev uimponerede:

Det er ligesom med U2. Jeg kan godt høre, at det ikke er decideret dårlig musik, det siger mig bare intet.

Lost in Translation

Lost in Translation (stream/optag) (7,8 IMDB). Sød romantisk komedie om en umådelig smuk og charmerende kvinde, der turer lidt rundt med en ældre opgivende mand i Tokyo. Filmen er især elsket af ældre opgivende mænd.

Narreskibet

Narreskibet (stream/optag) (7,2 IMDB). Dobbelt-Oscar-vinder med forskellige vanskæbner på vej med dampskib fra solrige Mexico til nazistiske Tyskland. De fleste er tillige på vej mod en bitter alderdom eller død.

Og så er den i sort/hvid!

Vintersøvn

En tyrkisk snakkefilm på 3 timer og 16 minutter. Men den er guldpalmevinder og universelt elsket.

The way way back

The way way back (stream/optag) (7,4 IMDB). Forglemmelig og veludført bittersød komedie. Steve Carell spiller dumt svin med overraskende talent og Sam Rockwell spiller den rolle, der i gamle dage ville være gået til Bill Murray.

Det er noget med at være forståeligt  tvær teenager, der begynder at kigge uden for familien for at finde noget interessant.

Bitersød betyder at skurkenes slag gør ondt, men komedie at det hele alligevel holdes tilstrækkeligt let.

Optimise Yourself!

 Optimise Yourself! (stream/optag). Om visse vesterlændinges drøm om at blive så meget bedre, at de næsten er perfekte.

Men man kan også bare slå sig til tåls med at være barber i en større købstad. Barberen i Sevilla kommer på scenen på 18:18.

Fruitvale Station

Fruitvale Station (stream/optag) (7,5 IMDB). Han ville være en bedre mand. Hvis de dog bare ville lade være med at skyde på ham. Michael Jordan i (op)rørende drama baseret på virkelige begivenheder.

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.