Se det på nettet

Hvis du ikke kan se det på nettet pga. regionsblokering, kryptering eller lignende: brug udvidelsen TV4ever.

Der er pænt ude i verden
19. jan 2018
Sømanden & Juristen - historier fra et hospice

Sømanden & Juristen - historier fra et hospice (se/optag). To mænd ligger for døden. De skal nå det sidste og forlige sig med deres skæbne. En meget fin dokumentar af Anders Agger.

18. jan 2018
Smagen af rust og ben

Smagen af rust og ben (se/optag) (7,5 på IMDB). Jeg kan godt lide genren "Tilfældige ting sker for folk på samfundets bund".  Smagen af rust og ben havde masser af den slags.

Meget velinstrueret og gode skuespillere. Marion Cotillard er også meget nydelig.

Hvad hun vil med sådan en stor, stærk mand, når der stadig er kulturskribenter med forfinet smag ledige på markedet, fatter jeg ikke.

Jules Evans kommenterer det således i Ecstatic violence in the films of Jacques Audiard:

Violence is glamorized, aestheticized, even sacralized – moments of ultra-violence are moments of redemption for the hero [...] Violence is also eroticized [...] the heroine watches the hero bare-knuckle boxing and is turned on. Real men fight and kill.

15. jan 2018
Force Majeure/Turist/Snow Therapy

Force Majeure (se/optag) (7,3 IMDB). Et nydeligt, svensk IKEA-par omkring de 40 tager til et nydeligt, fransk skisportssted og får taget nydelige og fine billeder af sig selv og deres nydelige børn.

Og så bliver der ellers talt passivt-aggressivt, kontorsprog, angstsprog og en hoben andre frygtelige sprog.

Turist/Force Majeure er den bedste film, jeg har set i årevis og er fuldt ud på højde med det bedste Bergman og Moodysson.

Man kan til ethvert tidspunkt (for nuværende) se Turist/Force majeure med danske tekster på Filmstriben. Men med TV4ever kan man komme til at eje denne fremragende svenske film for evigt.

Den kommer med min varmeste anbefaling og rummer pointer, lag og paralleler nok til at diskutere en hel aften.

Særligt egnet til nydelige middelklassepar og middelklassepar-wannabes omkring de 40.

Alle Ruben Östlunds film er seværdige (også den nye The Square).

15. jan 2018
Min far Toni Erdmann

Min far Toni Erdmann (se/optag) (7,5 IMDB). "Stram og forpint forretningsdatter opsøges og reddes måske af fjollet skolelærerfar. Fars fjolleri smitter af på hovedperson, der [...] Ret lang og trist, med lidt sexy sexy til at få folk til at hænge på."

Men så tog jeg mig sammen og så resten af den 2 timer og 45 minutter la(aaa)nge tyske drama-komedie. Og blev faktisk charmeret og overbevist - eller noget i den retning.

Det er en god historie, skuespillerne er fremragende og den avancerede omgang med Tjekhovs pistol og konventioner, er faktisk ret kildrende. Næsten tre timers pinlighed er en pointe i sig selv.

De rigtige anmeldere var så glade, som det er muligt at være.

Jeg ser den næppe igen. Men dårlig var den alligevel ikke.

Over 100.000 danskere så den i biografen.

Har man det svært med tysk tale/svenske tekster, kan man se den på Filmstriben eller Blockbuster. Eller vente til den kommer på en af de andre kanaler.

15. jan 2018
Næste stop

Næste stop (se/optag) (7,8 IMDB). "Sjå sjå. Mor er bare en li-le schmule fuld." Tragisk mor og datter i meget rost kortfilm.

NRK fortsætter i sporet hvor fem kvinder i Forført av spriten fortæller hvordan deres liv i rushelvete var.

Ramte børn kan så spejle sig i Fyllefant skal selv ha bank.

De unge kan lære en billig lektie i På fylla.

Endelig kan man se et par mennesker drikke sig ihjel sammen med Louis Theroux.

På DR er det meste udløbet. Evigt ejes kun det optagne.

12. jan 2018
Broen 1-4

Broen 4 (se/optag) (8,6 IMDB). En kvindes brutalt myrdede lig dukker op og detektiverne må gøre et eller andet ved det. Broen kører nu på 7. år. I Danmark kan man kun få sæson 4. Men i hhv. Norge og Sverige er alle afsnit fra alle sæsoner tilgængelige et stakket stund endnu.

12. jan 2018
The C word

The C word (se/optag) (7,7 IMDB). Nogle mennesker dør ikke gamle, glade og mætte af dage. De dør unge, smukke og intelligente. Lisa skrev om sin sygdom i realtid og BBC lavede en (anmelderrost) film om hendes vej til døden.

John Underwood, en anden anbefalelsesværdig kræftskribent, er indtil videre stadig levende.

12. jan 2018
En nat i Havanna

En nat i Havanna (se/optag) (6,8 IMDB). Tre unge, smukke mennesker vil have mere frihed og flere penge. Anmelderne sagde at der var lidt for meget sex i filmen. Den var produceret af Spike Lee og klarede sig fint på diverse festivaler,.

11. jan 2018
Inside Llewyn Davis

Inside Llewyn Davis (se/optag) (7,5 IMDB). "Med gitaren på slep reiser den unge folkemusikeren Llewyn Davis rundt i New Yorks kalde vintergater. Folkemusikk er ikke en populær sjanger i 1961, og Davis lever fra hånd til munn hos venner mens han strever med å skaffe seg spillejobber."

Men den er lavet af Coen-brødrene og elsket af anmelderne.

8. jan 2018
Rabbit hole

 Rabbit hole (se/optag) (7,0 IMDB). Ligesom kærlighedshistorier bliver mere troværdige og vedkommende, jo smukkere de involverede er, bliver tragedier også mere troværdige og vedkommende, når aktørerne er smukke. Skønne Nicole Kidman og mandige Aaron Eckhart begræder et sønnetab på smukkeste vis i en film, der endog skulle være ganske god.

8. jan 2018
Missions

Missions (se/optag) (6,8 IMDB). Lidt rum-ramasjang om at tage til Mars. Heldigvis med et par nydelige, franske skuespillerinder. 10*26 minuter, altså ca. 4 timer. Blev så populær at en sæson 2 er på vej - hvilket betyder manuskriptkrumspring og træden vande i de senere afsnit. Her er hurtigspol dit aldeles rimelige modsvar.

Og nu vi taler (franske) tv-serier med pludselig sæsonforlængelse: de første tre-fire afsnit af Les Revenants er fremragende. Se dem, men undgå de resterende 12. Det er bare mere af det samme og træden vande.

(Ærværdige, gamle Prison Break er skoleeksemplet på pludselig l sæsonforlægelse. Sæson 1 t.o.m. afsnit 7 har voldsom fremdrift og konsekvens. Derefter er det gentagelser og forlængelser i de følgende - hold  fast - 83 afsnit)

4. jan 2018
To dage, én nat

To dage, én nat (se/optag) (7,4 IMDB). Skal kollegerne nyde en lille bonus i anlednng af Sandras fyring? Eller skal Sandra beholde arbejdet mens de mister den lille bonus? Et interessant spørgsmål i disse X-factor tider.

Et lille, tæt drama med den underskønne Marion Cotillard i hovedrollen. Keder man sig under det vedkommende socialrealistiske drama, kan man altid øve sig i at charmere hende på fransk "Mais bien sur, nous sommes grand au Danemark [ler overgivent og mandigt på fransk]... Mais, je vous trouve trés charmant mme Cotillard [gør noget charmerene med øjenbrynene]" etc. etc.

3. jan 2018
Brokeback Mountain

Brokeback Mountain (se/optag) (7,7 IMDB). Jack og Ennis tager på fisketur sammen. Og kysser. Storslået natur. smukke mennesker og violiner.

1. jan 2018
Skammerens datter

Skammerens datter (se/optag) (6,0 IMDB). Kombineret fantasy- og svenskkursus for de ca. 12-årige.

1. jan 2018
Nationalskjaldene: Larsen, Springsteen, Bowie, Jackson, Dylan...

Lidt snik-snak om og med de populære musikere

1. jan 2018
Moonrise Kingdom

Moonrise Kingdom (se/optag) (7,8 IMDB). Morsom, pusserløjerlig, bittersød. Men den har vist egentlig ikke mere på hjerte.

En trope-samling med dyre/kult skuespillere i uvante roller. Bill Murray, Frances McDormand, Bruce Willis, Edward Norton, Tilda Swinton, Harvey Keitel.

Leflegøjen, der har instrueret (Wes Anderson), kan også afsløre de fine skuespillere på så sjove måder, at der bliver klappet til hipster-forevisninger.

Nuvel:

To utilfredse, forelskede tolvårige stikker af sammen og jages rundt på øen.

Det hele slutter

Så leflegøjen kan sin dramaturgi. Det er der ingen tvivl om.

Men mener han noget som helst med sin trope-samling og stiliserede billeder?

Nej, nok ikke. Men kritikerne var generelt glade for at få morsom, pusseløjerlig, bittersød, dramturgisk korrekt komponeret anretning.

31. dec 2017
Drabet

Drabet (se/optag) (6,8 IMDB). Sådan en film hvor de råber. Et drama.

30. dec 2017
Diktatoren

Diktatoren (se/optag) (8,5 IMDB). Komikeren Chaplin gjorde grin med diktatorer og især én. Filmen måtte til at begynde med ikke vises i England, fordi man ville tækkes de uredelige, voldelige galninge. Men da England og Tyskland havde erklæret hinanden krig, blev det tilladt at vise filmen i England. I Spanien fik de først filmen at se i 1975 efter Franco-styrets fald.

I Danmark fik vi lov til at se filmen et par år efter nazisterne var blevet smidt ud.

Wikipedia-artiklen om Den Store Diktator er ret god. Autoritære regimer, religioner og kulturer er noget bras.

29. dec 2017
Det gyldne kompas

Det gyldne kompas (se/optag) (6,1 IMDB). Kulørt, men kun delvis vellykket børneunderholdning baseret på Philip Pullmans bog.

28. dec 2017
Fanny og Alexander

Fanny och Alexander (se/optag) (8,1 IMDB). En stor og kærlig familie har en festlig juleaften. Derefter bliver det hele meget værre. Bergman i topform. Låner dele fra Anders Samulesens biografi.

Kan til ethvert tidspunkt fås med danske tekster på Filmstriben. Fordi vi i Danmark forærer hinanden og de opvoksende generationer, viden, underholdning og civilisation.

26. dec 2017
En mand der hedder Ove

En mand ved navn Ove (se/optag) (7,7 IMDB). Den sure, forbitrede, livsuinteresserede nabo (spillet af kommissær Wallander) bliver rar, da en levende familie flytter ind ved siden af. Baseret på Fredrik Backmans bestseller og nomineret til to Oscars-statuetter. Informations anmeldelse burde give kløe i optagefingeren.

Fås også med dansk tekst 25.12.2017 kl. 20.00 på DR 2.

25. dec 2017
Fortæl det ikke til nogen

Fortæl det ikke til nogen (se/optag) (7,5 IMDB). En noir-film behøver ikke være superrealistik. Bare helten er ude hvor han ikke kan bunde, og der kommer en evig strøm af dejlige damer og barske mænd, opfylder den kravene. Og Fortæl det ikke til nogen er et mesterværk. Damerne er dejlige, de barske mænd (m/k) er rigtig slemme og mysteriet er mudret og vrider og vender sig hele vejen mod slutningen.

Det er en umådelig fornøjelig film og kommer med mine varmeste anbefalinger.

En lille hjælp: nogle af  de dejlige damer minder lidt vel meget om hinanden. Vær hurtig til at stemple dem som søster, svigerinde, svigerindes kone osv. Så skulle du kommer nogenlunde uforvirret gennem den del af historien. Lad i øvrigt være med at se forfilm eller læse anmeldelser. Jo mere mysterie, jo bedre.

Egnet ttil aldergruppen: 35-65 år.

I watched Tell No One, the French thriller, over a year ago. I’ve been trying to find similar movies. The person on the content team who acquired it said it’s the only one like it in the world.

siger de i Netflix' laboratorium.

25. dec 2017
Disneys juleshow

Disneys juleshow (se/optag) (7,9 IMDB). Noget helt særligt dengang far var dreng. I dag bare endnu 1 times animations-streaming blandt tusindevis, der til enhver tid kan opleves. Optager du programmet, kan du også se/vise det i juli. Utænkelig helligbrøde for folk født før 1995, men ikke treif/haram for yngre personer (der dog så mestendels er helt ligeglade med at optage, for der vil altid være noget behovsopfyldende af en eller anden art på en streamingtjeneste).

25. dec 2017
The Lunchbox

The Lunchbox (se/optag) (7,8 IMDB). Indisk feelgood hjertevarmer til juledagene.

25. dec 2017
Lady Chatterleys elsker

Lady Chatterleys elsker (se/optag) (6,4 IMDB). En konge fra Game of Thrones synes mere attraktiv end en mand i kørestol. DH Lawrence klassikkeren i en smagfuld BBC-udgave.

25. dec 2017
Lost in Translation

Lost in Translation (se/optag) (7,8 IMDB). Sød romantisk komedie om en umådelig smuk og charmerende kvinde, der turer lidt rundt med en ældre opgivende mand i Tokyo. Filmen er især elsket af ældre opgivende mænd.

24. dec 2017
Den fabelagtige Amélie fra Montmartre

Den fabelagtige Amélie fra Montmartre (se/optag) (8,3 IMDB). Pusseløjerlig romantisk komedie om en meget smuk og chamerende kvinde og en noget ældre kryknæset mand. Filmen er elsket af ældre kryknæsede mænd. Og pusseløjerligt fotograferet.

24. dec 2017
Fræk, frækkere, frækkest (Dirty Rotten Scoundrels)

Fræk, frækkere, frækkest (se/optag) (7,3 IMDB). Svindlerkomedie fra den solbeskinede Riviera. Det er ikke den store kunst, men Michael Caine er nu ret morsom som prins i eksil. Det er nok også n af Steve Martins bedre film.

23. dec 2017
Hotel

Hotel (se/optag) (6,5 IMDB). Lidt mere svensk-dansk Idioterne hvor der skejes ud på alvorlig baggrund (det er vigtigt at have den alvorlige baggrund med hvis man skal have støttekroner). Tobias gav den 1 ud af 7 stjerner. Men hende den pæne fra Ex Machina er med. Så nu må du vælge.

23. dec 2017
Arven

Arven (se/optag) (7,3 IMDB). De rige og smukke har også problemer og kriser. Men i dejlige omgivelser fotograferet blændende godt af Harald Gunnar Paalgaard.

23. dec 2017
Tre brødre

Tre brødre (se/optag) (5,8 IMDB). De er smukke og synger mens de overvinder forhindringer og det er også lidt grumt i ny og næ. Den børnevenlige musical over et Grimm-eventyr blev et stort hit i Tjekkiet for nogle år siden, men har ikke rigtig fået overbevist resten af verden om sine evner.

Det her med at sende syret østeuropæisk musicla til jul er også en norsk tradition.

23. dec 2017
DR den 22. december 2017

10:25 DR 1: Ronja Røverdatter (7,3 IMDB) er en sød og rørende film efter Astrid Lindgrens fremragende bog.

14:45 DR1: Mickey Blue Eyes (5,8 IMDB) er en genemsnitlig omgang romantisk komedie med Hugh Grant.

14:45 DR3: The Art of Getting By (6,6 IMDB). Nok en gennemsnitligt romantisk drama.

20:00 DR2: Arven (7,3 IMDB). Gennemsnitligt drama. Men som altid godt fotograferet af Harald Gunnar Paalgaard.

20:00 DR K: Hvad med Kevin? (7,5 IMDB). Et hårdt drama.

21:25 DR1: No Escape (6,8 IMDB). Pierce Brosnan irriteres af et kup.

21:45 DR K: Start 80 (6,7 IMDB). Mariel Heming er ung, smuk og afklædt. Så bliver hun skudt af Julia Roberts bror.

22:30 DR 3: Limitless (7,4 IMDB). Bradly Cooper spiser en pille og bliver klog og rig. Han er smuk i forvejen. Bare det var os.

23:05 DR 1: Tombstone (7,8 IMDB). Rigtig fin western, der desværre falder sammen i tredje akt. Men indtil da er der mange dejligt barske mænd, der står og knurrer af hinanden. Ligesom på kontoret. Bare mere medrivende.

23:25 DR K: Med koldt blod (8,0 IMDB). Nogle skiderikker skyder nogle uskyldige og skammer sig ikke engang.

23:50 DR2: Fortæl det ikke til nogen (7,5 IMDB). Forrygende og medrivende fransk noir krimi af allerbedste beskaffenhed.

22. dec 2017
Ditte og Louise, alle sæsoner

Ditte og Louise, en af de mere populære komedieserier de seneste år, er netop blevet genoplivet på DR.

22. dec 2017
Den franske løjtnants kvinde

Den franske løjtnants kvinde (se/optag) (7,0 IMDB). Kulørt, men afdæmpet drama med Meryl Streep og Jeremy Irons.

22. dec 2017
Sauls søn

Sauls søn (se/optag) (7,5 IMDB). Om koncentrationslejrlivets rædsler.

"...er en af de mest ubærlige fiktionsfilm, jeg nogensinde har set. Aldrig har en film så hurtigt og effektivt og så lammende ført os direkte ind i Helvedes rådne hjerte og tvunget os til at blive der." iflg. Politikens anmelder.

Filmen vandt en Oscar, en Golden Globe og et hav af andre priser. Både de udenlandske og de indenlandske anmeldere vred sig af fryd og smerte.

21. dec 2017
Elsker dig for evigt

Elsker dig for evigt (se/optag) (7,6 IMDB). Nydelige Mads Mikkelsen har en affære med nydelige Sonja Richter. Det er Paprika Steen ikke så tilfeds med, men hun har også en del at fylde skyld over. Susanne Bier og Anders Thomas Jensen på instruktion og manuskript. Jeg husker den som et gangbart drama, men nok mest noget for fans af skuespillerne.

Formentlig bedre end den anden film hvor Thure Lindhart låser en teenagepige inde.

21. dec 2017
Badehotellet

Indtil videre 30 timers solbeskinnet underholdning fra det jyske badehotel.

"Badehotellet er hyggelig og eskapistisk og tegner et billede af et univers, hvor der ikke er større problemer, end om det er sikkert, vi får kylling til frokost. Alting har sin plads i Badehotellets univers, og der er ikke noget, der ændrer sig. Det kan folk godt lide. Det siger jeg ikke for at se ned på folk, men vi kan godt lidt universer, der er uforanderlige – det giver os et sted, hvor vi kan være trygge." sagde Henrik Palle fra Politiken.

"Langsomheden er et andet bevidst stiltræk, som har medvirket til at gøre Badehotellet så tiltrækkende for de mange seere som en fornøjelig oase midt i vrimlen af mere action-prægede krimier." følger Kristen Bjørnkær op med i Information.

Du kan nok lavet dit eget bokssæt i bedre end dvd-kvalitet på et kvarter og dermed evigt eje denne af 1.6 millioner danskere elskede serie - helt som du allerede ejer Matador (2017 Remaster).

Du kan få de første 30 dage gratis på TV2 Play hvis du vælger Basispakken til 69 kr. pr. måned og så IKKE lader dig lokke af andet i løbet af købsprocessen. Falder TV2 ikke i din smag, kan du altid droppe det inden første måned er gået.

18. dec 2017
Under overfladen

Under overfladen (se/optag) (5,7 IMDB).Småfransk smålir med Juliette Binoche (til lillefar) og nogle frække modeller i 20'erne (også til lillefar) og så lidt feministisk fernis og oprørthed (så lillefar kan se den uden omgivelsernes eller lillemors fordømmelse, så filmen kan produceres med støtte, så instruktøren kan få anerkendelse af de rigtige). Jeg har ikke set filmen, men synes generelt ikke om genren.

Der kan jeg bedre lide Paul Verhoeven, der altid serverer sine forbudte figurer og forbudte billeder med smittende fornøjelse.

17. dec 2017
A modern Man

A Modern Man (se/optag) (6,4 på IMDB).

"Eva Mulvad forsøger med sin poetisk snigende metode at nå ind bag en smuk violinists ydre. Men perfektionisten Charlie Siem lukker ikke nogen ind." opsummerede Ekko.

Violinist Charlie minder faktisk lidt om en elite-cykelrytter. Lidt ensporet, lidt kedelig. Han, hans omgivelser og kvindelige fans er bare 3.000 gange pænere.

Sjoveste klip: "Du er ikke bøsse vel?" Klip til mandlig massør (dansker? særlig castet af instruktøren?), der sidder og rykker entusiastisk i hans underarm og napper ham lidt på torsoen.

Tableauet med kærlighedsfilm ("Er du sindssyg?") og stuepigen, der gelejder pude i betræk (omkring 56:09) er også ret sjovt.

Er vi mon vidner til en irriteret, ældre kvindelig instruktør, der hælder seksuelt innuendo udover en ung, smuk, talentfuld, kontrolleret mand? Selv jeg sad og ventede på romanblads superreplikken "Frøken, hvis de bliver ved med at tirre mig sådan, kan jeg ikke svare for mine handlinger." Som - spoiler - aldrig kommer.

Det må have været umuligt for Charlie at vide om denne dokumentar/fiktion fra Madame Mulvad ville gavne eller genere hans karriere. Jeg har nogle gange lidt medlidenhed med de unge, smukke, rige, talentfulde og ambitiøse. De skal gøre noget - meget - for at komme yderligere frem og tage chancer - men hvad? Hvem er ven og hvem er fjende?

Med det sagt: Ikke helt så underholdende som Mulvads største hit med de faldne næraristokrater i Det gode liv. . En ok trestjerner til en uglamourøs dag.

17. dec 2017
The Arrow of Time/Gorbatjovs sista varning

The Arrow of Time/Gorbatjovs sista varning (se/optag) (?/? på IMDB). Ny dokumentar om den gamle kolde krig, den nye kolde krig og krigs elendighed.  Med Mikhail Gorbatjov.

17. dec 2017
Dickensian

I Dickens magiska värld (se/optag) (ok BBC underholdning). 20 gange 30 minutter med Dickens elskede figurer i nyt soap opera plot. Nok mest interessant hvis man har grove Dickens-abstinenser og nysgerrighed efter nytolkninger.

17. dec 2017
World Cup i slalom

Svenskerne sender slalom fra skønne Alta Badia. NRK sender det kun live.

17. dec 2017
Italiensk for Begyndere

Italiensk for Begyndere (se/optag) (7,1 IMDB). En varm irsk/dansk romantisk komedie med almindelige mennesker. Filmen vandt en sølvbjørn i Berlin og fik næsten en million danskere i biografen for en halv generation siden.

17. dec 2017
Volver

Volver (se/optag) (7,6 IMDB). En Hitchcock-lignende og anmelderelsket film med Penelope Cruz. Mordmysterie, thriller, familiefilm. Vistnok instrueret af Pedro Almodóvar.

16. dec 2017
I blodet

I blodet (se/optag) (6,1 IMDB). Om nogle unge mænds vej fra ungdomsliv til voksenliv og ansvar. En slags middelklasseudgave af De vilde hjerter. Men med piger. Anmelderne elskede I blodet.

16. dec 2017
Bænken

Bænken (se/optag) (7,6 IMDB).Ingen fremtid, inegn familie, intet at tage sig til. Bare den ene flaske efter den anden og tomgangssnak på Bænken. En ganske rørende film om en mand, der blev offentligt anerkendt dranker og forsøgte at kæmpe sig tilbage til livet.

16. dec 2017
In the Heat of the Night

In the Heat of the Night (se/optag) (8,0 IMDB). Mordopklaring i de racistiske sydstater i 1960'erne. Rod Steiger vandt en Oscar for bedste mandlige hovedrolle.

Der er stadig ikke rart nede sydpå.

15. dec 2017
Da Sharon mødte Rob III

Herligt grovkornet og morsom komedieserie (se/optag) for voksne. Kan optages indtil den 17. december.

Fik du ikke optaget sæson 1 og 2? Forbasket! Evigt ejes kun det optagne!

Serien holder en meget høj standard.

Hovedrolleindehaverne er enormt morsomme og charmerende.

Rob er sød.

 

 

15. dec 2017
Hannah Arendt

Hannah Arendt (se/optag) (7,1 IMDB). Fillosof tager til krigsforbryderdomstol. Skriver og taler meget. Filmen mangler formentlig nerve, men er interessant.

14. dec 2017

Sider

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.