Black Friday er mestendels spild af tid

Stevens billede
Af Steven den 23. nov 2016. Ting vi har set

Tænk har kigget nærmere på Black Friday-priserne og er ikke imponerede. Ligesom til konfirmation stiger visse dimser i pris fordi de uvidende er lettere plukbare i en periode.

Her er det Power, der fortæller om det vigtige i at være årvågen og komme først gennem porten til dimse-himmerige.

Forbrugerrådet Tænk kiggede følelseskoldt på fladskærmpriserne ved sidste års Black Friday

Ud af de 163 modeller i undersøgelsen kostede 141 af skærmene det samme under Black Friday som i tiden før.

Prisen var ændret på 22 fladskærme, men 8 af disse havde du kunnet købe billigere hos en dansk forhandler i løbet af de 4 måneder op til Black Friday.

6 af de 22 fladskærme kostede det samme til Black Friday som dagen før. 6 andre fladskærmene var reelt et tilbud, da de aldrig havde været billigere, end de var til Black Friday.

4 fladskærme var omvendt sat op i pris til Black Friday, da de dagen før, havde kostet mindre.

Og de følger op med et eksempel

Fladskærmen fra LG med modelnummer 55UF695V kostede dagen før Black Friday 7.999 kroner, mens den blev set til 6.999 kroner på Black Friday. Ventede du til den efterfølgende mandag, kunne du have fået den til 5.999 kroner under den såkaldte Cyber Monday. I august 2015, altså nogle måneder før, blev samme skærm set til 4.999 kroner. Altså var skærmen hele 2.000 kroner dyrere til Black Friday end i august.

Tænk deler ud af deres viden på Fladskærme: Black Friday tilbud kan snyde dig.

Og min erfaring?

De fleste Black Friday-tilbud forsøger at snyde dig«

Der bliver slået vældigt på tromme og folkemasserne hidses. Men Tænk har aldeles ret. Min fornemmelse er at maksimalt 10% af det, der faldbydes, er værd at købe.

De 90% er almindelige ugetilbud og kæmpepartier med skrammel importørerne og butikkerne forsøger at komme af med i den ophedede stemning.

Min to år gamle artikel om Black Friday og Cyber Monday holder godt.

Vil du i år skille gode og dårlige tilbud?«

Nej, desværre. 

I må forlade jer på egen snarrådighed og en butiksliste.

Kommentarer

Stevens billede

Hele året giver man 21.000 kroner for et sæt Venere

http://www.pricerunner.dk/pl/267-2849169/Hoejttalere/Sonus-Faber-Venere-...

Men én dag om året kan Komplett altså sælge et sæt til 13.000 kroner.

Der er pt. 13 sæt tilbage. Så der er nok tilbud til mange år endnu.

Martin Ls billede

Min svigerfar fylder rundt i morgen, og vi er nogle stykker som har slået os sammen om en smartphone til ham i stedet for hans gamle Nokia dumbphone. For en uge siden købte jeg derfor hos elgiganten.dk online en Huawei P9 Lite til 1999,- som jeg endnu ikke har hentet i den lokale pakkebiks. Men i går så jeg så i en tilbudsavis at den i deres fysiske butik var på Black Friday tilbud til 1499,- så jeg smuttede op tidligt i morges i Elmutanten og købte den. Den anden ryger så retur. Altså en reel besparelse på 500 kr, og der var ikke engang ret mange mennsker, så ikke noget med at spilde en masse tid i en kø.

Når jeg nu var i Fields alligevel, købte jeg i Bilka en gave til vores yngste datter til 30% under prisen. Vi ville have købt gaven alligevel (og kendte godt den normale pris) så det var jo herligt lige at spare 130 kr.

Samlet 630 kr reel besparelse. Ikke så tosset endda!

Martin Ls billede

Men i øvrigt er jeg enig. Som med alle andre tilbud skal man afsondre markedet og gerne holde øje et stykke tid med priserne. Så ved man om der er tale om en reel besparelse. Black Friday er bare en af mange tilbudsevents, og besparelserne er ikke markant anderledes end hvad man ellers kan finde på tilbud. Men det særlige er nok at Black Friday kommer på et tidspunkt hvor man foretager sine juleindkøb.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Kommenter direkte via Facebook