Stranger Things sæson 2

Stranger Things sæson 1 var en sød hyggegyser sammenflikket af Goonierne, E.T., Dødens gab, X-files og John Hughes/John Carpenter-film fra 80'erne.

Et sødt, småuhyggeligt og rørende sammenkog med strålende skuespillere.

Ganske underholdende for både teenagere og deres forældre.

Sæson 2 er mere af det samme. Bare mere mekanisk og sjælløst.

Alle figurer skal gøre deres ting mindst én gang i hvert afsnit. Så vi bliver trygge og morer os derude bag skærmene.

Lille Will skal være plaget, mor skal være nervøs og oprevet. Sheriffen skal være solid, Men in Black skal have sort tøj på. Monsteret skal være lidt større, men generelt bare dukke op, når det bliver lidt kedeligt og historen skal bevæges et par centimeter frem (og delvis tilbage). Folk er hele tiden i fare. Men det betyder ikke noget i virkeligheden. For de kan ikke dræbe nogen fra "The Gang". Og død er den eneste udvej i et sådant primitivt drama.

Omtrent alle gode (eller bare populære) greb fra 1. sæson skal gentages. Her er sæson 2 helt fantastisk. Produktionsholdet gentager endda deres tilfældige #justicewithbarb bare for at glæde seriens fans.

Andre lænestols-showrunners og -dramturger har alle mulige ideer til at gøre sæson 2 til en mindre mekanisk forestilling ("Dræb nogle flere figurer!", "Skift/udvid scenen!", "Gør A og B til et par!"). Men i sidste ende tror jeg ikke, at man kan gøre så meget med serier, der er så fastlåste og kontraktmæssigt forpligtet på at give stabil fan service i årevis.

Så her opkaster jeg Snedkers tommelfingerregel for tv-serier:

1. sæson betyder, at du skal se hvert afsnit, indtil du ikke gider mere.
2. sæson betyder, at du - ved de første tegn på kedelig mekanik - skal begynde at se hvert andet afsnit, indtil du ikke gider mere.
3. sæson betyder at du - ved de første tegn på kedelig mekanik - skal begynde at se hvert tredje, afsnit indtil du ikke gider mere.

Du går næppe glip af det store. TV-serier er i høj grad mekanisk fabrikerede industriprodukter og 10 omgange fish fingers er ofte en mere lækker og delikat oplevelse end 100 omgange fish fingers.

Gør en undtagelse hvis medmisbrugere, du kender, går i forbøn for en specifik serie eller sæson. Men hold dig ellers til reglen og spis dermed lidt mindre, bedre og mere varieret.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ja, dette er et dumt spørgsmål med et nemt svar, men det er der kun fordi spam-robotter er for dumme til at besvare den slags, mens mennesker ikke er.

Log ind eller registrer dig for at lægge konstruktive kommentarer.