Sådan vælger du det rigtige gulv

Sådan vælger du det bedste gulv til dit hjem

Når du skal vælge det rigtige gulv til dit hjem, er der forskellige ting at huske på. Forskellige typer gulvbelægning har fordele og ulemper, og den ideelle gulvbelægning afhænger af personlige og miljømæssige behov samt dit budget. Heldigvis behøver du ikke at vide en masse om gulve for at træffe en velinformeret beslutning. Her er nogle nyttige tips til at vælge det gulv, der passer til dit hjem.

Ved du, hvad du har brug for?

Før du begynder at investere i gulve, er det vigtigt at vide, hvad du leder efter. Er du på udkig efter noget, der er holdbart og sikkert? Har du kæledyr? Bliver dit hjem primært brugt som opholdsrum, eller har du brug for gulvtæpper, der kan modstå slid fra børn og kæledyr?

Mange er ikke bevidste om, hvad de egentlig har brug for og leder efter. Sørg for at lave din research, før du træffer en beslutning.

Gå gennem dit hjem

Normalt består første skridt i gulvlægningsprocessen af at gå huset igennem og få et overblik over de forskellige rum og hvor, der er behov for nyt gulv. Dette vil hjælpe dig med at afgøre størrelsen på budgettet. Måske opdager du, at der er brug for forskellige typer gulvbelægning, tæpper til opholdsrummet og vinyl med lav vedligeholdelse til køkkener.

Hvis et rum er meget trafikeret, kan det være bedre at vælge et træ- eller laminatgulv i stedet for tæppe eller fliser. Er du på udkig efter et gulv med lav vedligeholdelse og nem rengøring, vil et smukt betongulv være en moderne og rå løsning.

Når du går rundt i dit hjem, skal du lægge mærke til, hvordan man bevæger sig rundt samt adgangspunkter for rengøring.  Hvis der er noget, der skal forbedres på gulvet nu eller i fremtiden, bør det noteres, så det ikke bliver overset ved den fremtidige installation.

Opmåling af dit hjem

Det vigtigt at måle de forskellige rum op og bestemme højden i meter. Du kan bruge en måler eller din smartphone til at foretage de nødvendige målinger:

• Længde og bredde i meter (eller meter)

• Højde i meter (hvis der er et loft)

Har du vurderet omkostningerne?

Omkostningerne er én af de vigtigste overvejelser, når det gælder gulvbelægning. Der er så mange forskellige typer på markedet, og det kan være let at overse omkostningerne. Første skridt i denne proces er at alliere sig med en ekspert, der kan rådgive og hjælpe dig med at bestemme, hvilken type gulvbelægning, der er optimal.

En anden mulighed er at benytte et online værktøj til beregning af boligforbedringer. Her skal du blot indtaste oplysninger om dit projekt (herunder antallet af rum, kvadratmeter og andre detaljer), og lade værktøjet udføre beregningerne for dig!

Sørg for at have et stærkt fundament

Har du et ordentlig fundament? Den vigtigste faktor, når man lægger nyt gulv, er faktisk undergulvet. Hvis du har et solidt, jævnt undergulv, der kan bære vægten af det nye gulv, er du klar til at gå videre til det næste trin. Men hvis dit gamle gulv aldrig har været solidt og stabilt, er det vigtigt at foretage nogle seriøse renoveringer, før du lægger noget nyt.

Opmåling af dit hjem

Det vigtigt at måle de forskellige rum op og bestemme højden i meter. Du kan bruge en måler eller din smartphone til at foretage de nødvendige målinger:

• Længde og bredde i meter (eller meter)

• Højde i meter (hvis der er et loft)

Opsummering

Hvis du ønsker et langtidsholdbart trægulv, der holder selv i områder med meget aktivitet, er eg den rette løsning. Hvis du bor i et område med høj fugtighed, er kork et fremragende valg, fordi det ikke absorberer vand, som andre træprodukter kan gøre.

Og hvis du bare ikke kan beslutte dig mellem fliser eller vinyl, så vælg et solidt og vedligeholdelsesfrit betongulv – det er holdbart og stilfuldt på samme tid.

Photocredit: Stefan Lehner / Unsplash.com

Skriv et svar